Нафта дешевшає на тлі прогнозу ОПЕК про зниження попиту

Нафта дешевшає на тлі прогнозу ОПЕК про зниження попиту

Укрінформ
Нафта дешевшає у п'ятницю, 12 листопада, на тлі прогнозу ОПЕК про зниження світового попиту, а також ймовірного продажу США запасів зі стратегічного резерву.

Як повідомляє Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com. 

Вартість бареля січневої нафти Brent станом на 9:15 за київським часом становила $82,22 (-0,78%). Барель грудневої нафти WTI торгувався за $80,97 (-0,76%). Попередні торги з еталонів завершилися на рівні $82,87 і $81,59 відповідно.

Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) у четвер знизила прогноз світового попиту на нафту на IV квартал на 330 тис. бар./добу. порівняно з минулим місяцем, оскільки найвищі ціни на енергоносії стримують відновлення після COVID-19.

Обидва еталонні контракти на сиру нафту на тижні незабаром завершаться зі зниженням приблизно на 0,7% після різких коливань вверх і вниз. Їх спричинило зміцнення долара та спекуляції на тему, чи може адміністрація Байдена випустити нафту зі Стратегічного нафтового резерву (SPR) для зниження цін.

"Хоча ціна на нафту може виграти від відновлення попиту, стрімке зростання цін на енергоносії та високий рівень інфляції можуть придушити перспективи зростання, у такий спосіб обмеживши граничну межу цін на нафту", – наголосила Лю з DailyFX.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-