В Україні проводять рейди для боротьби з нелегальними перевізниками

В Україні проводять рейди для боротьби з нелегальними перевізниками

Укрінформ
Державна служба України з безпеки на транспорті (Уктрансбезпека) спільно з Національною поліцією України 11 листопада провела перший рейд для боротьби з нелегальними пасажирськими перевізниками.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це розповів голова Уктрансбезпеки Євген Зборовський на брифінгу 11 листопада.

«Проблема нелегальних перевізників дуже актуальна особливо під час пандемії COVID-19, коли легальні перевізники працюють з суттєвими обмеженнями у зв’язку карантином. Нелегальні перевізники дозволяють собі не дотримуватись ніяких норм, що несе небезпеку для пасажирів. Ми сьогодні провели перший такий рейд для боротьби з нелегальними перевізниками, і я точно можу анонсувати, що вони відбуватимуться й надалі», - сказав Зборовський.

Він додав, що з 1 жовтня в Україні набули чинності нові штрафи для порушників правил перевезень пасажирів та вантажів на транспорті. За словами голови Уктрансбезпеки, нелегальні перевізники, яких виявили в ході рейду 11 листопада, повинні будуть сплатити штрафи у розмірі щонайменше 17 тис. грн.

Перший заступник начальника департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький зазначив, що поліція та Уктрансбезпека об’єднали зусилля саме для боротьби з нелегальними перевізниками.

«Ми об’єдналися з Уктрансбезпекою для того, щоб націлити нашу увагу на нелегальних перевізників та подолати це явище спільними зусиллями», - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, 1 жовтня 2021 року в Україні набули чинності закони «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю» та «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю», відповідно до яких за перевезення пасажирів і вантажів без необхідних документів передбачається штраф у розмірі 17 тис. грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-