Укрзалізниця заявила про вихід цьогоріч на чистий прибуток понад ₴113 мільйонів

Укрзалізниця заявила про вихід цьогоріч на чистий прибуток понад ₴113 мільйонів

Укрінформ
АТ «Укрзалізниця» за підсумками січня - жовтня 2021 року отримало 113,5 млн грн чистого прибутку. 

Про це повідомила пресслужба компанії з посиланням на голову правління Олександра Камишіна, передає Укрінформ.

«Укрзалізниця може бути прибутковою, і ми це довели. Жовтень компанія завершила з чистим прибутком у майже 575 млн грн, а за 10 місяців 2021 року отримала позитивний фінансовий результат — 113,5 млн грн», — наголосив керівник УЗ.

За даними компанії, показник EBITDA (обсяг прибутку до вирахування витрат за відсотками, сплати податків та амортизаційних відрахувань) за 10 місяців 2021 року досяг 10,3 млрд грн, що на 2,8 млрд грн більше, ніж за відповідний період минулого року.

При цьому дохід від реалізації продукції Укрзалізниці збільшився на 12% - до 69 млрд грн. Найбільша частка доходу - понад 57 млрд грн за січень - жовтень - отримана від вантажних перевезень.

Очільник УЗ висловив упевненість, що й увесь 2021 рік, на відміну від минулого року, компанії вдасться завершити з прибутком.

На його думку, досягнутий результат свідчить, що компанія "виходить на позитивну тенденцію стабільного розвитку".

Як повідомлялось, Укрзалізниця за 10 місяців минулого року отримала 11,8 млрд грн збитків. Від’ємний фінансовий результат зафіксовано й за перше півріччя 2021 року - 1,4 млрд грн збитків.

Кабінет Міністрів 11 серпня за поданням наглядової ради призначив Олександра Камишіна новим виконуючим обов’язки голови правління АТ «Укрзалізниця». Із 26 жовтня Камишін є головою правління компанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-