Укренерго активувало аварійну допомогу зі Словаччини

Укренерго активувало аварійну допомогу зі Словаччини

Укрінформ
НЕК "Укренерго" 11 листопада 2021 року активувала аварійну допомогу зі Словаччини для уникнення відключення споживачів «острова Бурштинської ТЕС».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Укренерго.

"Сьогодні, 11 листопада, з 16:00 диспетчерський центр НЕК «Укренерго» для забезпечення операційної безпеки та уникнення відключення споживачів «острова Бурштинської ТЕС» активував аварійну допомогу з енергосистеми Словаччини величиною 100 МВт", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що причиною цього стало аварійне відключення через свищі в котлах о 04:14 блоку №9 та о 08:24 блоку №4 «ДТЕК Бурштинської ТЕС». Враховуючи, що станом на 13:00 в аварійному ремонті перебувало 4 блоки Бурштинської ТЕС та ще 3 — в поточному ремонті, на теплоелектростанції працює лише 5 блоків.

"При цьому перед активацією аварійної допомоги на Бурштинській ТЕС достроково було виведено з ремонту енергоблок №2. Відповідно після того, як зазначений блок буде завантажено до потужності 100 МВт, аварійну допомогу в «острів Бурштинської ТЕС» можна буде деактивувати", - повідомили в Укренерго.

Бурштинська ТЕС є основним джерелом виробництва електроенергії в острові «Бурштинської ТЕС» (до 90% виробництва). Теребле-Ріцька ГЕС знаходиться у реконструкції, а Калуська ТЕЦ працює з мінімальним навантаженням через обмежені запаси палива.

Як повідомлялося, 2 листопада Україна активувала аварійну допомогу з Білорусі та Словаччини через зупинку енергоблоків на "ДТЕК Курахівська ТЕС", "ДТЕК Бурштинська ТЕС" та "ДТЕК Добротвірська ТЕС".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-