На Вінниччині СБУ викрила розтрату бюджетних коштів на оборонному підприємстві

На Вінниччині СБУ викрила розтрату бюджетних коштів на оборонному підприємстві

Укрінформ
Контррозвідка СБУ викрила розтрату бюджетних коштів на оборонному підприємстві на Вінниччині.

Про це у Фейсбуці повідомляє управління СБ України у Вінницькій області, передає Укрінформ.

«Контррозвідники СБУ викрили масштабну корупцію на одному з державних підприємств концерну «Укроборонпром» у Вінницькій області. Керівництво установи допустило розтрату бюджетних коштів під виглядом реконструкції виробничої бази стратегічного об’єкту», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 2018 року посадовці держпідприємства залучили комерційну структуру до проведення будівельно-монтажних робіт на об’єкті. Підрядники мали здійснити реконструкцію виробничого корпусу, у тому числі його електромереж. Відповідно до укладеної угоди, бюджетні кошти перераховано в повному обсязі, проте роботи виконані не були.

У ході проведення слідчих дій правоохоронці виявили у організаторів оборудки матеріали із доказами незаконної діяльності.

Наразі вже колишньому керівнику державного підприємства повідомлено про підозру у вчинені злочину, а обвинувальний акт за вказаним фактом скеровано до суду.

У межах відкритого кримінального провадження, триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин протиправної діяльності і притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до неї.

Заходи з викриття правопорушення проводили співробітники Управління СБУ у Вінницькій області спільно зі слідчими обласного управління Національної поліції України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-