Нацбанк анулював усі ліцензії страховій компанії

Нацбанк анулював усі ліцензії страховій компанії

Укрінформ
Національний банк України застосував до ТДВ "СК "Ю.Ес.Ай." захід впливу у вигляді відкликання (анулювання) всіх ліцензій на провадження діяльності з надання фінансових послуг за систематичне порушення ліцензійних умов.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

Правління Національного банку 9 листопада 2021 року за результатами засідання ухвалило рішення відкликати (анулювати) всі ліцензії на провадження діяльності з надання фінансових послуг ТДВ "СК "Ю.Ес.Ай." (ЄДРПОУ 32404600).

Зазначається, що 19 квітня 2021 року ТДВ "СК "Ю.Ес.Ай." тимчасово було зупинено ліцензії. 3 вересня 2021 року до страховика було застосовано захід впливу у вигляді зобов’язання усунути порушення. Порушення усунені не були і ТДВ "СК "Ю.Ес.Ай." продовжує порушувати:

вимоги до платоспроможності, визначені законом України "Про страхування";

обов’язкові фінансові нормативи (норматив платоспроможності та достатності капіталу, норматив ризиковості операцій);

обов’язок щодо виплати страхового відшкодування та пені за прострочення виплати страхового відшкодування відповідно до умов договору страхування або закону;

обов'язок подання регулятору звітів незалежного аудитора щодо підтвердження повноти та достовірності фінансової і регуляторної звітності за 2020 рік;

обов'язок фінустанови виконувати розпорядження та рішення Національного банку про усунення порушень законодавства України про фінансові послуги.

Рішення про анулювання ліцензій набуває чинності з 10 листопада 2021 року.

Як повідомляв Укрінформ, із 1 липня 2020 року Національний банк став регулятором ринку небанківських фінансових послуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-