Боротьба з контрабандою дала відчутний економічний ефект - Баканов

Боротьба з контрабандою дала відчутний економічний ефект - Баканов

Інфографіка
Укрінформ
Системна боротьба з контрабандою дає відчутний економічний ефект. Завдяки роботі Служби безпеки України за цим напрямом з початку 2021 року було донараховано майже 2 млрд грн митних платежів.

Про це повідомив голова СБУ Іван Баканов на брифінгу після засідання Ради з питань національної безпеки та оборони, передає Укрінформ.

"Системна боротьба з контрабандою дає відчутний економічний ефект: завдяки роботі Служби безпеки України за цим напрямом з початку 2021 року було донараховано майже 2 млрд митних платежів і сплачено 981 млн гривень до держбюджету", - сказав він.

Окрему увагу Баканов звернув на запроваджені навесні санкції РБНО до топконтрабандистів: їхні активи було заблоковано, а діяльність багатьох суб’єктів підприємницької діяльності припинена. Під обмеження загалом потрапили 22 фізичних і 146 юридичних осіб.

«Це цілком виправдані кроки. Адже раніше було зафіксовано підозрілих фінансових операцій, пов'язаних із відмиванням доходів, на 938 мільйонів гривень. Цим суб’єктам заблоковано активи та зупинено їхню фінансово-господарську діяльність. По топконтрабандистам також відкрито кримінальне провадження», – зазначив Баканов

Читайте також: До контрабандистів зі списку РНБО прийшли з обшуками

Він повідомив, що було зупинено фінансові операції у 23 банках, обмежено право вчиняти нотаріальні дії щодо 104 об'єктів нерухомості, припинено видачу дозволів і ліцензій на ввезення та вивезення валютних цінностей.

Згідно з указом Президента, реалізація санкційної політики покладена на уряд. Додатково влітку цього року була створена міжвідомча робоча група, що здійснює якісне відпрацювання цих питань на практиці.

Окремо Баканов назвав кроки, які необхідно здійснити на рівні держави для ще більш ефективної боротьби з контрабандою. Це введення кримінальної відповідальності за контрабанду товарів у великих розмірах, запровадження «Електронної акцизної марки» тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-