Виробники тепла на 98% розрахувалися за газ, який придбали у червні-вересні

Виробники тепла на 98% розрахувалися за газ, який придбали у червні-вересні

Укрінформ
Виробники теплової енергії розрахувалися з газопостачальною компанією «Нафтогаз Трейдинг» за придбаний у червні-вересні 2021 року газ на 98%.

Як передає Укрінформ, про це повідомили у пресслужбі компанії.

«Виробники теплової енергії розрахувалися з ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» за придбаний у червні-вересні 2021 року газ на 98%... Компанія отримала від тепловиробників платежі загальним обсягом 3,8 млрд грн», - йдеться у повідомленні.

Найбільшим споживачем газу у вересні були Київ, Харківська та Львівська області, на які припадає 84% загального обсягу оплати. Найменше споживали газ у Івано-Франківській та Чернівецькій областях.

Станом на 8 листопада «Нафтогаз Трейдинг» уклав угоди з 1047 виробниками тепла. Ще 34 підприємства наразі оформлюють договірні відносини з компанією.

Читайте також: Нафтогаз пропонує бюджетним установам контракти з фіксованою ціною на газ

Як повідомляв Укрінформ, 20 травня 2021 року припинив діяти режим покладання спецобов’язків (ПСО) для підприємств теплокомуненерго (ТКЕ), що дозволило виробникам тепла самостійно обирати постачальника газу. В результаті «Нафтогаз Трейдинг» запропонував підприємствам ТКЕ та ОСББ укласти трирічні угоди на постачання газу за довгостроковою ринковою ціною. Ціна на перший рік становить 7,42 грн за один кубометр газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-