За опалювальний сезон витратять 8,4 мільйона тонн вугілля – Галущенко

За опалювальний сезон витратять 8,4 мільйона тонн вугілля – Галущенко

Укрінформ
З листопада 2021 року по березень 2022 року очікувані витрати вугілля на теплових електростанціях становлять 8,4 млн тонн, з них вугілля власного видобутку – 7,3 млн тонн. 

Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко під час години запитань до уряду у Верховній Раді, передає кореспондент Укрінформу.

"Стосовно витрат вугільної продукції, то в розрахунках на весь період проходження осінньо-зимового періоду, зокрема листопад-березень, то вони становлять орієнтовно 8,4 млн тонн. При цьому, постачання вугілля за рахунок власного видобутку очікується на рівні 7,3 млн тонн, а імпорт – понад 1,2 млн тонн", - сказав Галущенко.

Міністр також повідомив про рішення залучити до енергосистеми газову генерацію. Остання буде застосовуватися лише для балансування. За словами Галущенка, газова генерація дозволить додати до енергосистеми 3,5 млрд кВт-год. електроенергії. Урядовець нагадав, що ціни на електроенергію для побутових споживачів залишаться незмінними, також стабільною залишиться вартість газу.

Як повідомлялося, станом на 1 листопада 2021 року запаси вугілля на складах теплоелектростанцій становлять 542,8 тис. тонн, що на 6,96% менше порівняно із запасами на 25 жовтня.

Читайте також: Центренерго підписало контракт на імпорт 700 тисяч тонн вугілля зі США

За даними Міністерства енергетики, у листопаді українські енергокомпанії планують імпортувати 562 тис. тонн вугілля. Очікуються поставки палива з Польщі, Казахстану та ПАР. За жовтень Україна імпортувала 216,5 тис. тонн вугілля, зокрема, державна Центренерго – 30,1 тис. тонн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-