В Україні працюють 11 блоків АЕС – Галущенко

В Україні працюють 11 блоків АЕС – Галущенко

Укрінформ
На сьогодні до мережі підключено 11 енергоблоків атомних електростанцій (АЕС), ще три блоки планується підключити у листопаді-грудні. 

Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко під час години запитань до уряду у Верховній Раді, передає кореспондент Укрінформу.

"Станом на сьогодні працює 11 енергоблоків і ми маємо план на листопад почати включати додатково ще два блоки. На початку грудня, можливими змістимо також на листопад, - ще один блок. Тобто, практично мова йде про те, що в роботі у нас буде 14 блоків з 15-ти", - сказав Галущенко.

Він нагадав, що в цьому опалювальному сезоні атомна генерація буде базовою в енергобалансі. За словами міністра, резерв палива для АЕС дає можливість стабільно пройти осінньо-зимовий період. Зокрема, забезпечено 146% річної потреби в паливі для блоків ВВЕР-1000 та 150% річної потреби для блоків ВВЕР-440.

Читайте також: Енергоатом допускає створення резерву електроенергії за рахунок імпорту з Білорусі

Як повідомлялося, НАЕК "Енергоатом" планує створити резерв електроенергії на осінньо-зимовий період 2021/2022 років і допускає резервування невеликих обсягів електроенергії з Білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-