Нафта дорожчає після рішення ОПЕК+ не збільшувати видобуток

Нафта дорожчає після рішення ОПЕК+ не збільшувати видобуток

Укрінформ
Ціни на нафту підвищуються у п'ятницю, 5 листопада, на тлі рішення ОПЕК+ не збільшувати видобуток нафти більше, ніж заплановано, і дотримуватися ухваленого плану.

Як повідомляє Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com

Вартість бареля січневої нафти Brent до 9:15 за Києвом становила $80,97 (+0,53%). Барель грудневої нафти WTI торгувався за $79,56 (+0,95%). Попередні торги за еталонами завершилися на рівні $80,54 і $78,81 відповідно.

Міністри країн ОПЕК+ на зустрічі у четвер домовилися дотримуватись планів щодо збільшення видобутку нафти на 400 тис. бар./добу (б/д) у грудні, незважаючи на заклики США та інших великих споживачів до додаткових поставок для охолодження зростаючих цін.

ОПЕК+ з липня поступово нарощує видобуток нафти на 400 тисяч бар. на добу щомісяця для того, щоб нівелювати обмеження у 9,7 млн ​​б/д, взяті на себе у розпал пандемії COVID-19, і щомісяця зустрічається, щоб "підігнати" трек проходження ринкової ситуації.

Найбільший виробник ОПЕК Саудівська Аравія відхилила заклики до більш активного збільшення постачання нафти, посилаючись на економічні перешкоди.

Читайте також: Байден назвав подорожчання газу й нафти «закликом» до переходу на чисту енергію

Джерела в ОПЕК+ заявили, що Сполучені Штати мають достатньо можливостей для збільшення видобутку, якщо вони вважатимуть, що світовій економіці потрібно більше енергії.

«ОПЕК+, схоже, не бажає використати наявні у неї можливості в цей критичний момент глобального відновлення для країн у всьому світі. Президент США вважає, що американці повинні мати доступ до дешевої енергії, зокрема на заправній станції. Він дав нам вказівку продовжувати моніторинг ринків і бути готовими використовувати всі інструменти у разі потреби», - заявив у четвер офіційний представник Білого дому.

Ціни на нафту останнім часом досягли семирічних максимумів, проте перейшли до зниження раніше цього тижня на тлі даних про зростання запасів у США. За тиждень Brent може втратити близько 4%, WTI – приблизно 5%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-