Небанківські фінансові установи удосконалять кредитні договори - НБУ

Небанківські фінансові установи удосконалять кредитні договори - НБУ

Укрінформ
Національний банк затвердив Положення про додаткові вимоги до договорів небанківських фінансових установ про надання коштів у позику (споживчий, фінансовий кредит).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

"Мета документа – зробити договори інформативнішими та зрозумілішими для споживачів фінансових послуг. Положення передбачає окремі норми щодо змісту договору, способу викладення тексту договору, порядку підписання договору, що укладається у вигляді електронного документа, а також встановлює заборону включати до змісту договору недобросовісні умови", - йдеться в повідомленні.

За оцінками Національного банку, додаткові вимоги до кредитних договорів забезпечать належний рівень розкриття в договорі істотної інформації щодо умов надання послуги небанківською фінансовою установою, прав та обов’язків сторін договору, а також наслідків невиконання взятих споживачем зобов’язань.

Читайте також: НБУ зобов'язав небанківські фінустанови вказувати в рекламі умови та повну вартість кредитів

Зазначені вимоги затверджені постановою Правління Національного банку України від 3 листопада 2021 року № 113 "Про затвердження Положення про додаткові вимоги до договорів небанківських фінансових установ про надання коштів у позику (споживчий, фінансовий кредит)" та набувають чинності з 5 листопада 2021 року.

Постановою передбачено перехідний період 3 місяці для приведення кредитодавцями своїх договорів у відповідність до вимог цього Положення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-