Центренерго пропонує направляти вугілля на свої склади під час ремонтів приватних ТЕС

Центренерго пропонує направляти вугілля на свої склади під час ремонтів приватних ТЕС

Укрінформ
ПАТ "Центренерго" пропонує направляти вугілля з приватних шахт на свої склади на період аварійних ремонтів на блоках теплоелектростанцій приватних компаній.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Центренерго.

"У зв‘язку з дефіцитом потужностей в ОЕС (об’єднаній енергосистемі – ред.) України через зупинку генерації великими ТЕЦ та аварійні зупинки енергоблоків приватних генеруючих компаній ТЕС України, ми виступаємо з ініціативою перенаправити вугілля, що видобувається вугледобувними підприємствами в Україні незалежно від форм власності, в тому числі приватними, на склади електростанцій ПАТ "Центренерго", - заявив в.о. гендиректора компанії Віталій Довгаль.

Він зауважив, що обладнання компанії знаходиться у задовільному технічному стані й Центренерго готове виконувати державні завдання по балансуванню енергосистеми у повному обсязі з урахуванням наявних запасів палива.

Крім того, Центренерго готова купувати вугілля приватного українського видобутку за ринковою ціною протягом періоду складної ситуації в ОЕС України через перелічені чинники.

Читайте також: Укренерго відновить електронні аукціони на доступ до міждержавних перетинів

Як повідомлялося, 2 листопада НЕК "Укренерго" вимушено активувала аварійну допомогу з енергосистем Білорусі та Словаччини. За даними Укренерго, причинами дефіциту потужностей є підвищена аварійність на енергоблоках теплових електростанцій у період сезонного зростання споживання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-