Запаси газу в ПСГ становлять 18,1 мільярда кубів

Запаси газу в ПСГ становлять 18,1 мільярда кубів

Укрінформ
Станом на 3 листопада в українських підземних сховищах газу (ПСГ) знаходиться 18,1 млрд кубометрів газу; з початку жовтня було відібрано близько 800 млн кубометрів.

Про це журналістам повідомив директор департаменту інтегрованих комунікацій НАК "Нафтогаз України" Максим Білявський, передає кореспондент Укрінформу.

"Станом на 3 листопада 2021 року обсяги газу у підземних сховищах України сягнули 18,1 млрд кубометрів. Такий рівень наповнення ПСГ перевищує на 13% середні показники за період з 2011 по 2019 роки", - сказав Білявський.

Читайте також: Близько 27% бюджетних організацій підписали договори з Нафтогазом – Чернишов

Він підкреслив, що рівень наповнення сховищ підтверджує готовність мережі українських газосховищ до проходження зими. Перед початком опалювального сезону АТ "Укртрансгаз" закачав до ПСГ майже 18,9 млрд кубометрів "блакитного палива", тобто, з початку сезону відібрано близько 800 млн кубометрів газу.

Як повідомлялося, відбір газу із ПСГ розпочався 7 жовтня через похолодання та збільшення споживання у приватних будинках.

Укртрансгаз входить до групи «Нафтогаз» і контролює 12 підземних газосховищ по всій Україні. Їхня загальна місткість становить 31 млрд кубометрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-