У Мінінфраструктури пояснили, як будуть розподілені дозволи на перевезення від Польщі

У Мінінфраструктури пояснили, як будуть розподілені дозволи на перевезення від Польщі

Укрінформ
Залишки дозволів на міжнародні перевезення від Польщі будуть розподілені в автоматичному режимі через систему «Шлях», щоб виключити людський фактор.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство інфраструктури України повідомляє у Фейсбуці.

“Пропорційний розподіл дозволів буде відбуватися в автоматичному режимі на базі програмного забезпечення системи «Шлях». Ця процедура повністю виключає людський фактор. Основний критерій — ефективність використання польських дозволів протягом 2021 року”, - йдеться в повідомленні.

Рішення прийнято за підсумками обговорень з учасниками ринку автомобільних перевезень України.

При розрахунку дозволів застосовується формула:

N = ОКРУГЛ(Z*(V/ Х)),0

де: N — результат розподілу по перевізнику; Z — кількість дозволів, доступних для розподілу; V — кількість використаних дозволів одним перевізником; Х — загальна кількість використаних дозволів всіма перевізниками.

Попередні результати розподілу уже доступні за посиланням.

Наразі очікується затвердження протоколу Комісії відповідним Наказом міністра інфраструктури та його оприлюднення на офіційному вебсайті Міністерства інфраструктури.

У Мінінфраструктури нагадали, що з кінця серпня цього року на ринку перевезень складається критична ситуація через гострий дефіцит дозволів на здійснення міжнародних вантажних автомобільних перевезень Республіки Польща. Ці кризові явища спостерігаються щорічно, починаючи з 2016 року.

Мінімальні потреби українських перевізників до кінця року становлять 34 000 дозволів. Однак залишок станом на сьогодні — близько 7 000. Польська сторона продовжує займати принципову позицію щодо відмови у наданні додаткових дозволів.

Наприкінці жовтня цього року міністр інфраструктури Олександр Кубраков ініціював проведення незалежного міжнародного аудиту роботи прикордонних та митних служб України та Польщі для виявлення вузьких місць. На основі цих даних буде запропоновано прийняти відповідні спільні рішення для покращення ситуації на кордоні.

Зустріч міністрів інфраструктури двох країн очікується вже найближчим часом на одному з пунктів пропуску на українсько-польському кордоні.

Читайте також: Укрзалізниця відновлює курсування поїзда Київ – Варшава

Як повідомляв Укрінформ, 29 жовтня міжнародні автомобільні перевізники організували попереджувальну акцію протесту на об’їзній дорозі Львова та на Волині – трасою Луцьк - Ягодин, вимагаючи від влади врятувати галузь автомобільних вантажних перевезень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-