Кубраков анонсував державну лізингову програму для стимулювання суднобудівництва

Кубраков анонсував державну лізингову програму для стимулювання суднобудівництва

Укрінформ
Міністерство інфраструктури України готує державну лізингову програму для державного та приватного секторів, яка сприятиме зростанню галузі українського суднобудівництва.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це сказав міністр інфраструктури України Олександр Кубраков під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України 29 жовтня.

"Державна лізингова програма буде досить привабливою, як для приватного так і державного сектору. Ми уже заклали у державний бюджет 2022 року запровадження цієї програми. Ми плануємо, що оборот галузі суднобудівництва буде збільшено з 2,7 млрд грн, це було у 2019 році, до 22 млрд грн у 2025 році", - сказав Кубраков.

За словами міністра, планується, що завдяки цій програмі у суднобудівельній галузі зросте кількість робочих місць з 6,8 тисяч до 56 тисяч. Очікується, що частка суднобудівельної галузі також зросте із 1,1 млрд грн (у 2019 році) до 8,8 млрд грн у 2025 році.

Кубраков розповів, що крім цього програма Мінінфраструктури з підтримки суднобудівництва сприятиме зростанню податків, що надходять від підприємств галузі до бюджетів усіх рівнів з 0,3 млрд грн (у 2019 році) до 2,5 млрд грн у 2025 році.

Читайте також: Укроборонпром презентував стратегію розвитку суднобудівної промисловості

Як повідомляв Укрінформ, Державний концерн "Укроборонпром" 28 вересня 2021 року презентував стратегію суднобудівної промисловості України на період до 2030 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-