Внесок урожаю в зростання реального ВВП цьогоріч становитиме 0,8% – Нацбанк

Внесок урожаю в зростання реального ВВП цьогоріч становитиме 0,8% – Нацбанк

Укрінформ
За оцінками Національного банку, внесок урожаю в зростання реального ВВП у 2021 році становитиме 0,8 відсоткового пункту. 

Як передає Укрінформ, про це йдеться у щоквартальному Інфляційному звіті за жовтень 2021 року, повідомляє пресслужба НБУ.

"У 2021 році в Україні очікується черговий рекорд урожаю зернових та зернобобових культур. Значний урожай відіграє помітну роль у відновленні економіки України після коронакризи, а завдяки рослинництву роль сільського господарства в економіці України дедалі збільшується… За оцінками НБУ, внесок урожаю в зростання реального ВВП у 2021 році становитиме 0,8 в. п.", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: У Нацбанку назвали головні ризики для економіки

Зазначається, що високий урожай також позитивно вплине на низку суміжних видів діяльності (харчову промисловість, транспорт, торгівлю) та забезпечуватиме стабільні надходження експортної виручки. Втім, попри значне зростання продуктивності в рослинництві за останнє десятиріччя, агросектор і надалі стикається зі значними викликами, такими як недоінвестованість галузі та висока вразливість до кліматичних змін, що стримує реалізацію її потенціалу.

Як повідомляв Укрінформ, у цьому році Україна може зібрати понад 100 млн тонн зернових та олійних культур.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-