Екскерівник ДПЗКУ визнав провину в розтраті і підписав угоду з прокурором

Екскерівник ДПЗКУ визнав провину в розтраті і підписав угоду з прокурором

Укрінформ
Колишній керівник філії акціонерного товариства «Державна продовольчо-зернова корпорація України» визнав провину в розтраті державних коштів і підписав угоду з прокурором.

Як передає Укрінформ, про це Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомляє в Телеграмі.

"Вищий антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості між прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та колишнім керівником філії акціонерного товариства "Державна продовольчо-зернова корпорація України" "Партизанський елеватор", - ідеться в повідомленні.

За даними слідства, перебуваючи на посаді директора філії Державної продовольчо-зернової корпорації, у листопаді–грудні 2019 року чоловік використав службове встановлення всупереч інтересам служби, що спричинило отримання іншою юридичною особою неправомірної вигоди у вигляді зерна кількістю 3 тис. тон, яке знаходилось на балансі державної корпорації.

Вчинене зловживання службовим становищем завдало державній корпорації збитків на суму понад 14,7 млн гривень.

"Вироком суду, який затвердив зазначену угоду, колишнього очільника філії визнано винуватим у вчиненні злочину, передбаченого 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України", - повідомляють у САП.

За узгодженням сторін, обвинуваченому призначене покарання у вигляді 3 років 6 місяців позбавлення волі зі штрафом у розмірі 8,5 тис. грн та без права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, строком на 3 роки.

Вирок може бути оскаржений до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду впродовж 13 днів з дня проголошення.

Читайте також: ДПЗКУ напрацьовує детальний план реструктуризації компанії

Як повідомляв Укрінформ, 28 липня детективи Національного антикорупційного бюро та прокурори САП повідомили колишньому керівнику філії АТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» про підозру в заволодінні зерном на суму понад 14,7 млн грн.

Вищий антикорупційний суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 4,758 млн грн. Дія запобіжного заходу тривала до 27 вересня 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-