Мінагро наполягає на державній підтримці АПК на рівні 1% ВВП

Мінагро наполягає на державній підтримці АПК на рівні 1% ВВП

Укрінформ
Мінагрополітики вважає, що держава повинна забезпечити підтримку агропромислового комплексу на рівні 1% ВВП.

Про це 28 жовтня під час робочої поїздки до Вінниці повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко.

«Ми вже відстояли позицію в 4,6 млрд для галузі АПК (на 2022 рік – ред.). Але діалог ми ведемо з міністерством фінансів, щоб вивести державну підтримку на 1% ВВП», - сказав Лещенко.

За його словами, йдеться про 8 - 9 млрд грн, які мають спрямовуватися в аграрний сектор.

«Аграрний сектор сьогодні дає точку приросту за 9 місяців майже 10%. Це більше половини валютної виручки країни та найбільша кількість робочих місць. Це єдина галузь, яка у 2021 році зафіксує точку росту більше 10%. І це майже 20% ВВП країни», - наголосив міністр.

Лещенко зазначив, що це його основне завдання – забезпечити державну підтримку в обсязі 1%.

Він також додав, що наразі відбуваються внутрішні обговорення трирічної програми підтримки садівництва, яка б фінансувалась окремим рядком у держбюджеті, оскільки урядовці бачать високу ефективність інвестування державних коштів «з точки зору вкладення в гектар і робочі місця».

Читайте також: Підтримка садівництва наступного року буде пріоритетом Мінагро – Лещенко

Як повідомляв Укрінформ, держпідтримка АПК у 2021 році передбачає фінансування за шістьма новими програмами, на додаток до тих п'яти, які діяли в минулі роки. Загальна сума, виділена на держпідтримку з бюджету, сягає 4,5 млрд грн.

Понад 50 пропозицій щодо нових напрямків держпідтримки аграріїв у 2022 році надійшло до Міністерства аграрної політики та продовольства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-