Шмигаль нагадав, що 80% виручки від вугілля має йти на виплату зарплат гірникам

Шмигаль нагадав, що 80% виручки від вугілля має йти на виплату зарплат гірникам

Укрінформ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зауважив, що 80% виручки від вугілля на шахтах має йти на виплату заробітних плат гірникам. Він доручив міністру розібратися з порушенням директорами шахт цього правила.

Про це він заявив 27 жовтня на пресбрифінгу під час робочої поїздки на Донеччину, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Урядом і мною особисто було ініційовано, і Урядом було підтримано та прийняте рішення про такий розподіл – 80% виручки від вугілля має йти власне на виплату заробітних плат. На жаль, не всі шахти діють саме в цій спосіб. Є декілька шахт, які виплачують і дотримуються цього правила – 20 на 80, тобто 80% виручки йде на сплату заробітних плат. Але є, на жаль, шахти де лише 10-15-20-30% іде на сплату заробітної плати. Це питання до директорів цих підприємств», - сказав Шмигаль.

Він повідомив, що дав доручення міністру енергетики розібратися з цим питанням та вжити кадрові заходи до тих директорів, які неефективно використовують гроші і не дотримуються, не виконують рішень Уряду України стосовно оплати заробітної плати шахтарям.

Шмигаль також підкреслив, що держава повністю виконує свої зобов'язання з необхідних виплат шахтарям.

«Стосовно обов’язку держави сплачувати дотацію на виплату зарплати у нас затримок нема, держава свою частину виконує в повному об’ємі. І затримка по зарплатах, на жаль, виникає саме ось в цій частині виручки від вугільної продукції. Але ми тут працюємо, і постійно це питання тримаємо на контролі, і я особисто за ці речі надзвичайно переживаю і постійно приділяю цьому увагу», - запевнив Прем'єр-міністр.

Читайте також: В Україні зменшуються запаси кам’яного вугілля та мазутів — Держстат

Як повідомляв Укрінформ, наразі Кабінет Міністрів очікує збільшення видобутку вугілля українськими шахтами.

У січні-вересні в Україні видобуто 21,816 млн тонн вугілля, що на 6,5% перевищує плановий показник видобутку. Порівняно з аналогічним періодом 2020 року видобуток вугілля збільшився на 787,8 тис. тонн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-