Укрексімбанк у вересні отримав рекордний прибуток з 1992 року

Укрексімбанк у вересні отримав рекордний прибуток з 1992 року

Укрінформ
У вересні 2021 року місячний операційний прибуток АТ "Укрексімбанк" перевищив 533 млн грн, що стало рекордним значенням за весь період його діяльності з 1992 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба банку.

"У вересні поточного року місячний операційний прибуток Укрексімбанку перевищив 533 мільйони гривень, що стало рекордним значенням за весь період його діяльності з 1992 року, за даними систем управлінського обліку банку", - йдеться в повідомленні.

Визначний результат було забезпечено завдяки розпочатому у минулому році процесу системної трансформації банку, структури його балансу, ґрунтовній перебудові бізнес-моделі, активній роботі з проблемними активами та виваженому підходу до формування та контролю операційних витрат.

Загальноприйнятий для банків показник ефективності діяльності – співвідношення операційних витрат до доходів (cost to income ratio) – за підсумками вересня склав 27%, а з початку року 40%. Це означає, що операційні витрати банку (утримання персоналу, адміністративні витрати тощо) на одну зароблену гривню становлять 27 і 40 копійок відповідно.

Читайте також: Укрексімбанк продає права вимоги за проблемними кредитами

«Крім зростання динаміки ефективності, у вересні також істотно покращилось співвідношення чистого процентного та непроцентного доходу в структурі чистого операційного доходу банку», – повідомив в.о. голови Правління Укрексімбанку Сергій Єрмаков.

Як повідомляв Укрінформ, АТ "Укрексімбанк" за січень-серпень 2021 року отримав прибуток у сумі 1,648 млрд гривень. За минулий рік банк отримав збиток у сумі 5,6 млрд гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-