Енергосистема стабільно працює попри проблеми із накопиченням вугілля – Міненерго

Енергосистема стабільно працює попри проблеми із накопиченням вугілля – Міненерго

Укрінформ
Об’єднана енергетична система (ОЕС) України працює стабільно, незважаючи на недотримання графіка накопичення вугілля на теплових електростанціях (ТЕС).

Як передає Укрінформ, про це заявляє Міністерство енергетики у Фейсбуці.

"Незважаючи на відставання від графіка накопичення вугілля на складах ТЕС, об’єднана енергетична система України працює стабільно”, - йдеться в повідомленні.

У коментарі Укрінформу в пресслужбі Міненерго запевнили, що тимчасова зупинка Слов’янської ТЕС не призвела до відключення споживачів чи аварій в системі.

“Базовою генерацією є атомна, АЕС виробляють понад половину всієї електроенергії в державі рівним графіком. Маневрування системи відбувається за рахунок теплової та гідрогенерації, потужності яких зараз достатньо для сталої роботи енергосистеми", - заявили в міністерстві.

Зазначається, що у серпні Міненерго оновило графік накопичення вугілля у бік збільшення планових показників, виходячи з найкритичнішого сценарію, що включає запуск "Північного потоку-2" і дуже низьку температуру взимку.

Читайте також: Запаси вугілля на складах зменшилися майже на 7% - Міненерго

Тим часом через нестачу вугілля 23 жовтня припинила виробництво електроенергії Слов'янська ТЕС, що належить компанії "Донбасенерго". 

За даними Міністерства енергетики, станом на вечір 22 жовтня антрацитового вугілля на станції залишалося щонайбільше на добу. Менш, ніж десятиденні запаси палива мають Трипільска, Зміївська, Криворізька, Запорізька, Бурштинська, Вуглегірська і Курахівська ТЕС.

Як повідомлялося, станом на ранок 25 жовтня запаси вугілля та складах теплоелектростанцій та теплоелектроцентралей становили 701,3 тис. тонн, що на 6,9% менше порівняно із запасами на 18 жовтня. Фактичні запаси палива менші від планових у 4,2 раза.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-