Нацбанк оштрафував кредитну спілку

Нацбанк оштрафував кредитну спілку

Укрінформ
Національний банк 22 жовтня 2021 року застосував до кредитної спілки "Зараз" захід впливу за недотримання встановлених законом вимог до договору про споживчий кредит у вигляді накладення штрафу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

"До кредитної спілки “Зараз” Національний банк застосував захід впливу у вигляді накладення штрафу за недотримання встановлених законом вимог до договору про споживчий кредит у розмірі 85 000,00 грн", - йдеться в повідомленні.

Таке рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив на засіданні 22 жовтня 2021 року.

Зазначається, що Національний банк, як орган, що здійснює регулювання та нагляд за діяльністю небанківських фінансових установ, виявив факт порушення вимог законодавства про захист прав споживачів фінансових послуг з боку кредитної спілки "Зараз".

Читайте також: Українські кредитні спілки в очікуванні законодавчих змін

Йдеться про невиконання вимог Закону України “Про споживче кредитування”, встановлених статтями 9, 12, 16, 19 цього Закону, яке ґрунтується на безпідставному твердженні кредитної спілки “Зараз”, що кредити, які надаються кредитною спілкою фізичним особам, не є споживчими.

Як повідомляв Укрінформ, з 1 липня 2020 року Національний банк став регулятором ринку небанківських послуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-