У Департаменту ліцензування НБУ новий очільник

У Департаменту ліцензування НБУ новий очільник

Укрінформ
На посаду директора Департаменту ліцензування Національного банку України з 22 жовтня 2021 року призначено Михайла Федоренка.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

"За результатами відкритого конкурсного відбору на посаду директора Департаменту ліцензування Національного банку України з 22 жовтня 2021 року призначений Михайло Федоренко", - йдеться в повідомленні.

До сфери компетенції новопризначеного директора належатиме забезпечення реалізації функцій Національного банку у сфері реєстрації та ліцензування банків, небанківських фінансових установ, включно з: погодженням статутів банків і змін до них, ліцензуванням банківської діяльності, здійсненням узгоджувальних дій щодо керівників та власників банків, оцінкою структури власності банків, веденням Державного реєстру банків.

Також до сфери його компетенції входитиме акредитація філій, представництв іноземних банків на території України, видача небанківським фінансовим установам та іншим особам, які не є фінансовими установами, але мають право надавати окремі фінансові послуги, ліцензій на провадження діяльності з надання фінпослуг, ведення Державного реєстру фінансових установ, тощо.

Департамент ліцензування входить до блоку «Пруденційний нагляд», що підпорядковується заступнику голови Національного банку Ярославу Матузці за вертикаллю підпорядкування.

Михайло Федоренко з лютого 2021 року очолював управління правового забезпечення реєстрації та ліцензування Юридичного департаменту Національного банку. Понад 15 років працював у юридичній сфері, має досвід керівної роботи та управління командами щодо юридичного консультування в комплексних проєктах. Зокрема, працював у Державній податковій службі, юрисконсультом, адвокатом, виконавчим директором та керівником практики в провідних юридичних фірмах України.

Читайте також: НБУ цьогоріч понад 300 разів застосував заходи впливу до небанківських фінустанов

У 2005 році Михайло Федоренко закінчив Національний університет державної податкової служби України (спеціальність «Правоохоронна діяльність», кваліфікація юрист), у 2009 році – Чернігівський національний державний технологічний університет (спеціальність «Фінанси», кваліфікація спеціаліст з фінансів).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-