Прибуток ПриватБанку за 9 місяців перевищив 21 мільярд гривень

Прибуток ПриватБанку за 9 місяців перевищив 21 мільярд гривень

Укрінформ
За січень-вересень 2021 року прибуток ПриватБанку становив 21,2 млрд грн, що на 0,1 млрд грн менше порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в пресрелізі банку, що є в розпорядженні агентства.

"ПриватБанк отримав за підсумками 9 місяців 2021 року прибуток 21,2 млрд грн, що майже дорівнює розміру прибутку за аналогічний період минулого року (21,3 млрд грн)", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що пожвавлення ділової активності в Україні та виважена політика ризик менеджменту обумовили зростання кредитного портфеля ПриватБанку на 19%. При цьому обсяги розміщених у банку коштів клієнтів залишаються стабільними, навіть в умовах значного зниження ставок по депозитах на ринку.

Як повідомила пресслужба банку, з початку року ПриватБанк нарощує операційну ефективність – бізнес результат до вирахування резервів зріс на 9 млрд грн порівняно з минулорічним як за рахунок розвитку бізнесу, так і контролю за витратами.

Читайте також: Приватбанк обмежив кількість переказів із картки на картку

Разом з тим, макрофактори, що зумовлюють коливання вартості портфелю державних цінних паперів, в 2021 році мають негативний вплив на результат ПриватБанку та зменшують його прибуток майже на -6,7 млрд грн.

Як повідомляв Укрінформ, прибуток ПриватБанку за 2020 рік становив 25,3 млрд грн, що на 7,3 млрд грн менше за показники 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-