Fitch підвищило рейтинг стійкості Укрексімбанку

Fitch підвищило рейтинг стійкості Укрексімбанку

Укрінформ
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило рейтинг стійкості АТ «Укрексімбанк» та підтвердило довгострокові рейтинги дефолту емітента. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба банку.

"13 жовтня 2021 року рейтингове агентство Fitch Ratings оприлюднило звіт, у якому підтвердило довгострокові рейтинги дефолту емітента (IDRs) акціонерного товариства «Державний експортно-імпортний банк України» на рівні «В» з позитивним прогнозом, і підвищило рейтинг стійкості (VR) до «b-» із «ccc+», - йдеться в повідомленні.

Підтвердження рейтингів IDRs свідчить про потенційну підтримку АТ «Укрексімбанк» від уряду України, у разі потреби, та системну значущість банку. Позитивний прогноз щодо IDRs є віддзеркаленням прогнозу агентства для суверену.

На думку Fitch Ratings, підвищення рейтингу стійкості банку (VR) до «b-» відображає помірне зменшення тиску на капітал банку завдяки суттєвому покращенню здатності генерувати капітал за рахунок прибутку, зменшенню обтяження капіталу банку чистими знеціненими кредитами та дещо зменшеній залежності від ринкових ризиків.

Читайте також: Напад на «Схеми»: керівнику Укрексімбанку повідомили нову підозру

Крім того, Fitch Ratings підвищив рейтинг субординованих облігацій участі у кредиті із погашенням у 2023 до рівня «CCC» з «CCC-». Рейтинги пріоритетних незабезпечених зобов’язань були підтверджені агентством на рівні «В».

Підтвердження довгострокового рейтингу за національною шкалою на рівні «AA (ukr)» зі стабільним прогнозом відображає незмінну кредитоспроможність АТ «Укрексімбанк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-