Аграрії цьогоріч отримали понад 26 мільярдів доступних кредитів - Лещенко

Аграрії цьогоріч отримали понад 26 мільярдів доступних кредитів - Лещенко

Укрінформ
За програмою «Доступні кредити 5-7-9%» аграрії у 2021 році отримали понад 26 млрд грн.

Про це міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко написав у своєму блозі, повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт Мінагрополітики

«За програмою «Доступні кредити 5-7-9%» аграрії цього року отримали майже половину від загальної суми програми – понад 26 млрд грн», - написав Лещенко.

Він зазначив, що Міністерство аграрної політики та продовольства звернулося до Міністерства фінансів з проханням продовжити програму на наступний рік.

Як повідомляв Укрінформ, державна програма "Доступні кредити 5-7-9%" стартувала 1 лютого 2020 року. Надання однієї з трьох можливих ставок за кредитом у межах цієї програми залежить від розміру бізнесу позичальника та терміну його діяльності.

Читайте також: У проєкт бюджету на «Доступні кредити 5-7-9%» заклали 3 мільярди – Мінфін

У квітні минулого року Кабінет Міністрів розширив програму доступних кредитів на бізнес із річним доходом у 100 млн грн, тоді як раніше сума обмежувалася 50 млн грн. Також уряд збільшив максимальну суму кредиту за програмою із 2 млн грн до 3 млн грн.

За даними Мінфіну, на 4 жовтня 2021 року представники мікро, малого та середнього підприємництва (ММСП) отримали з моменту старту програми «Доступні кредити 5-7-9%» 24 594 кредити на загальну суму 64,8 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-