Виправдання екскерівника ДПЗКУ: захист вважає безперспективним оскарження рішення суду

Виправдання екскерівника ДПЗКУ: захист вважає безперспективним оскарження рішення суду

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд (ВАКС) повністю виправдав колишнього керівника АТ “Державна продовольчо-зернова корпорація України” і решти фігурантів справи - через недоведеність наявності складу злочину.

Про це на пресконференції в Укрінформі повідомив адвокат, партнер юридичної компанії “Василь Кісіль і Партнери” Назар Кульчицький.

Він розповів, що слідство й судові розгляди у цій справі тривали понад 6 років. Зрештою, наприкінці вересня 2021 року колегія суддів ВАКС виправдала колишнього в.о. голови правління ПАТ "ДПЗКУ" Валерія Томіленка, екскерівника ПАТ “Рокитнянський комбінат хлібопродуктів” Григорія Шквирю й колишнього очільника ПАТ “Васильківхлібопродукт” Юрія Селюченка через недоведеність наявності в їхніх діях складу кримінального правопорушення.

Читайте також: Суд виправдав фігурантів справи про розтрату 88 мільйонів державної зернової корпорації

Як нагадав адвокат, держава не зазнала жодних збитків через невчасне виконання двох контрактів, на чому ґрунтувались підозри слідства. За рішенням господарських судів, підприємства у повному обсязі сплатили пеню і штрафні санкції.

“ВАКС дійшов висновку, що всі троє обвинувачених діяли винятково у межах чинного законодавства. Крім того, судом встановлено, що прокуратура не надала жодних доказів того, що Томіленко чи інші обвинувачені якимось чином були зацікавлені в розтраті коштів”, - уточнив Кульчицький.

Адвокат також вважає безперспективним розгляд апеляційної скарги, про намір подати яку одразу ж після ухвали ВАКС повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Читайте також: Екскерівник Державної зернової корпорації вважає, що компанія прямує до дефолту

Як повідомлялося, справу проти Валерія Томіленка порушили у грудні 2015 року, на той час він уже залишив посаду керівника ДПЗКУ. Детективи НАБУ звинуватили експосадовця у тому, що він у змові з двома директорами елеваторів нібито присвоїв державні кошти. За версією слідства, Томіленко підписав з приватними елеваторами договори про постачання більш як 28 тис. тонн кукурудзи і здійснив 100-відсоткову передоплату за цими угодами. Томіленко, нібито достовірно знаючи про відсутність таких обсягів кукурудзи, доручив перерахувати недобросовісним партнерам понад 88 млн грн, що спричинило розтрату коштів ДПЗКУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-