Нежитлові приміщення та магазини: Укрзалізниця розпродає непрофільні активи

Нежитлові приміщення та магазини: Укрзалізниця розпродає непрофільні активи

Укрінформ
АТ "Укрзалізниця" 19 жовтня та 4 листопада 2021 року на аукціонах у системі Prozorro.Продажі планує реалізувати 9 лотів з об'єктами непрофільних активів. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба компанії.

Зазначається, що Укрзалізниця повторно виставила на продаж 7 об’єктів, по яких аукціони 27 вересня не відбулися через відсутність учасників. Крім того, виставлено на аукціони два лоти з новими непрофільними активами компанії, що знаходяться у Львові.

Також до реалізації запропоновані нежитлові приміщення, магазини та комплекси об’єктів у Дніпрі, Синельниковому, Кривому Розі, Чопі, Ужгороді, Івано-Франківську та Львові. Стартова вартість об’єктів — від 259 тис. грн до майже 9,4 млн грн, площа об’єктів — від 87,6 кв. м до 2273 кв. м.

Загалом до кінця року Укрзалізниця планує виставити на продаж 434 об’єкти непрофільних активів та отримати від їх реалізації мінімум 0,5 млрд грн. Усі отримані кошти від продажу непрофільних активів компанія спрямує на ремонт інфраструктури та рухомого складу у пропорції 50/50.

Читайте також: Укрзалізниця планує купити 80 нових приміських та регіональних поїздів

В компанії нагадують, що 27 вересня відбулись перші аукціони з продажу непрофільних активів. Ще два аукціони відбулися 5 жовтня 2021 року. На торгах було реалізовано приміщення аптеки в Івано-Франківську та нежитлове приміщення у Кривому Розі. У середньому за результатами аукціонів вартість зазначених об’єктів збільшилася на 138% або на 4,4 млн грн від початкової.

Як повідомляв Укрінформ, 31 березня Кабінет Міністрів затвердив консолідований фінансовий план АТ «Укрзалізниця» на 2021 рік, який передбачає прибуток на рівні 3,6 млрд грн. Зокрема, в компанії планують отримати 1,9 млрд грн від відчуження непрофільних активів.

Читайте також: Антикризовий штаб напрацював пропозиції з оновлення рухомого складу Укрзалізниці

В Укрзалізниці працює постійна комісія, яка визначає перелік непрофільних активів. До переліку зазначених активів включають об’єкти, які компанія не використовує у своїй безпосередній діяльності з організації перевезень пасажирів та вантажів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-