Товарообіг між Україною та Ізраїлем після запуску ЗВТ зростає - Зеленський

Товарообіг між Україною та Ізраїлем після запуску ЗВТ зростає - Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський констатує, що після запуску Угоди про зону вільної торгівлі з Ізраїлем обсяги взаємної торгівлі товарами поступово зростають.

Про це він заявив під час спільної з Президентом Ізраїлю Іцхаком Герцогом зустрічі зі ЗМІ в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"26 грудня Україна та Ізраїль відзначатимуть 30-ту річницю встановлення наших дипломатичних відносин. За часи тісної співпраці було досягнуто дуже багато. Радий, що нам вдалося побудувати такі теплі відносини, які розвиваються на основі міждержавного взаєморозуміння та довіри, а між двома народами панує тепла, дружня атмосфера. Ізраїль є нашим другом, великим другом, нашим партнером у регіоні Близького Сходу як з політичної, безпекової, так і з торгівельно-економічної та гуманітарної точок зору", - сказав глава Української держави.

Водночас, за його словами, потенціал двосторонньої взаємодії двох держав не вичерпано, і нові можливості для неї відкриває набуття чинності Угоди про вільну торгівлю.

"Ми вже бачимо, що угода працює, поступово зростають обсяги взаємної торгівлі товарами. Вперше від початку пандемії це додає нам впевненості у повному відновленні торгівлі і у перевищенні цих показників - доковідних показників", - зазначив Зеленський.

Читайте також: Україна чекає ізраїльських інвесторів та гарантує захист інвестицій – Зеленський

Як повідомлялося, з 1 січня 2021 року почала діяти Угода про зону вільної торгівлі між Україною та Ізраїлем.

Президент Держави Ізраїль Іцхак Герцог перебуває в Україні з державним візитом. Раніше прессекретар Президента Сергій Никифоров розповів, що 6 жовтня відбудеться вшанування на високому рівні жертв трагедії в Бабиному Яру в Києві, буде багато іноземних гостей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-