Банки минулого тижня видали 1,2 мільярда гривень доступних кредитів

Банки минулого тижня видали 1,2 мільярда гривень доступних кредитів

Інфографіка
Укрінформ
Уповноважені банки від моменту старту програми "Доступні кредити 5-7-9%", станом на 4 жовтня 2021 року, видали представникам мікро, малого та середнього підприємництва кредитів на загальну суму 64,8 млрд грн, із них минулого тижня - 1,2 млрд гривень.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів.

"Державна програма «Доступні кредити 5-7-9%» продовжує розвиватись – за тиждень у межах програми видано 480 кредитів на загальну суму 1,2 млрд грн", - йдеться в повідомленні.

Всього з моменту старту програми «Доступні кредити 5-7-9%» представники мікро, малого та середнього підприємництва (ММСП) отримали від уповноважених банків 24 594 кредитів на суму 64,8 млрд грн, із них: 7,8 млрд грн підприємці отримали на інвестиційні цілі, 35,47 млрд грн у якості антикризових кредитів та 21,5 млрд грн були видані в якості рефінансування попередньо отриманих кредитів.

Програма 5-7-9% реалізується Фондом розвитку підприємництва (ФРП), який на сьогодні уклав угоди про співробітництво з 38-ма банками на умовах компенсації відсотків. Програма також сприяє розвитку ринку послуг кредитування підприємців.

Як повідомляв Укрінформ, урядова програма "Доступні кредити 5-7-9%" стартувала 1 лютого 2020 року. Надання однієї з трьох можливих ставок за кредитом у межах цієї програми залежить від розміру бізнесу позичальника та терміну його діяльності.

Читайте також: Доступні кредити 5-7-9: які банки і скільки угод уклали

У квітні минулого року Кабінет Міністрів розширив програму "Доступні кредити 5-7-9%" на бізнес із річним доходом у 100 млн грн, тоді як раніше сума обмежувалася 50 млн грн. Також уряд збільшив максимальну суму кредиту за програмою із 2 млн грн до 3 млн гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-