Siemens поставить 95 трансформаторів для підстанцій Укренерго

Siemens поставить 95 трансформаторів для підстанцій Укренерго

Укрінформ
НЕК "Укренерго" та ТОВ "Сіменс Енергетика", яка є дочірньою компанією Siemens Energy AG, домовилися про постачання 95 трансформаторів струму 330 кВ для 14 підстанцій.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Укренерго.

"Контракт на постачання обладнання з ТОВ "Сіменс Енергетика" на 1,459 млн євро було підписано 16 вересня за результатами міжнародних конкурсних торгів, у яких брали участь представники ще чотирьох компаній з Італії та Китаю. У результаті конкуренції економія на торгах склала майже 400 тис. євро від очікуваної вартості", - зазначили в енергетичній компанії.

Обладнання для підстанцій буде придбане за кредитні кошти Світового банку за пакетом UE/20В "Поставка трансформаторів струму 330 кВ" у межах Другого проєкту з передачі електроенергії.

Нові трансформатори будуть встановлені на підстанціях 330 кВ "Побузька", "Рудна", "Молочанська", "Зоря", "Феросплавна", "Українка", "ВДГМК", "Подільська", "Херсонська", "Усатове", "Аджалик", "Новоодеська", "Степова" та "Суми північна".

Обладнання, яке закуповується, має внутрішню елегазову ізоляцію і замінить на підстанціях старі трансформатори з паперово-масляною ізоляцією. В Укренерго зазначають, що ця конструктивна особливість забезпечує високий рівень безпеки та надійності експлуатації, а також зменшення експлуатаційних витрат. Гарантійний термін роботи таких трансформаторів струму – не менше 30 років.

ТОВ "Сіменс Енергетика" має поставити обладнання на підстанції Укренерго вже влітку наступного року для подальшого встановлення.

Читайте також: Укренерго очолило рейтинг найпрозоріших держпідприємств

Як повідомлялося, у березні НКРЕКП схвалила інвестиційну програму Національної енергетичної компанії «Укренерго» на 2021 рік в обсязі 4,33 млрд грн. Зокрема, 3,23 млрд грн (75% коштів) будуть спрямовані на технічне переоснащення та реконструкцію мереж, а 1,1 млрд грн (25%) – на нове будівництво.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-