Верховний Суд скасував рішення про відмову у визнанні вимог Укрексімбанку до ТОВ «Меркурій»

Верховний Суд скасував рішення про відмову у визнанні вимог Укрексімбанку до ТОВ «Меркурій»

Укрінформ
Верховний Суд скасував судове рішення про відмову у визнанні вимог АТ «Укрексімбанк» до ТОВ «Господарчий універмаг «Меркурій» на 1,9 млрд грн. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба банку.

"20 вересня 2021 року за касаційною скаргою державного банку у справі № 910/23952/15 про банкрутство ТОВ «Господарчий універмаг «Меркурій» постанову Північного апеляційного господарського суду, якою було відмовлено банку у визнанні його вимог на суму 1,9 млрд гривень, було скасовано, а справу передано на новий апеляційний розгляд", - йдеться у повідомленні.

ТОВ «Господарчий універмаг «Меркурій» є одним із майнових поручителів групи компаній «АТЕМ», великого українського виробника та дистриб’ютора керамічної плитки з власною виробничою базу та обладнанням. З 2007 року Укрексімбанком надано ТОВ «АТЕМ» кредитних коштів на суму понад 60 млн дол.

Читайте також: Укрексімбанк розпочинає продаж непрофільних активів вартістю понад мільярд гривень

У банку зазначають, що з 2013 року група повністю припинила обслуговування боргу та розпочала процедуру банкрутства компаній-боржників, і досі ухиляючись від повернення кредиту. Укрексімбанк наголошує, що і надалі буде захищати свої права та інтереси, вживаючи необхідних заходів з повернення проблемної заборгованості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-