У ІІ кварталі кількість зайнятого населення збільшилась на 2,6% – Мінекономіки

У ІІ кварталі кількість зайнятого населення збільшилась на 2,6% – Мінекономіки

Укрінформ
За підсумками ІІ кварталу кількість зайнятого населення у віці 15-70 років збільшилась на 2,6% порівняно із I кварталом 2021 року, до 15,8 млн осіб. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

"За підсумками ІІ кв. 2021 року на ринку праці спостерігається позитивна динаміка. Так, за даними Держстату, кількість зайнятого населення у віці 15-70 років порівняно з I кварталом 2021 року збільшилась на 2,6% та становила 15,8 млн. Водночас рівень безробіття населення віком 15-70 років знизився до 9,3% (І кв. 2021 року – 10,5%)", - йдеться у повідомленні.

У міністерстві вважають, що позитивні зміни є відповіддю на пожвавлення економічної активності, покращення ділових очікувань виробників, зростання реальної заробітної плати, активізації процесів трудової міграції у світі, а також запровадження низки ініціатив уряду для збереження та створення нових робочих місць. Зокрема, позитивний вплив на збільшення кількості офіційно працевлаштованих мала урядова кампанія, спрямована на зниження рівня незадекларованої праці.

Читайте також: В Україні виявили понад 7 тисяч неформальних працівників - Мінекономіки

Кампанія складалась двох етапів: з 1 січня по 30 червня 2021 року тривала інформаційна кампанія про переваги офіційного працевлаштування та ризики використання незадекларованої праці, а з 1 липня розпочалась інспекційна кампанія серед роботодавців, які мають найвищий ризик використання незадекларованої праці. З початку року було проведено 6 795 інспекційних відвідувань з питань виявлення неоформлених трудових відносин, у ході яких виявлено майже 17,3 тис. працівників, які працювали без оформлення трудового договору та майже 1,5 тис. працівників з підміною трудових договорів іншими видами договорів.

Як повідомляв Укрінформ, кількість зареєстрованих безробітних в Україні станом на 24 червня 2021 року становила 354 тис. осіб, що на 105 тис. осіб менше, ніж на 1 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-