Банки минулого тижня видали ₴1,3 мільярда доступних кредитів

Банки минулого тижня видали ₴1,3 мільярда доступних кредитів

Інфографіка
Укрінформ
Станом на 27 вересня 2021 року уповноважені банки видали доступних кредитів на загальну суму 63,6 млрд грн, із них минулого тижня - 1,3 млрд гривень. 

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів.

"Державна програма «Доступні кредити 5-7-9%» продовжує розвиватись – за тиждень у межах програми видано 439 кредитів на загальну суму 1,3 млрд грн", - ідеться в повідомленні.

Загалом від моменту старту програми представники мікро-, малого та середнього підприємництва (ММСП) отримали від уповноважених банків 24 114 кредитів на 63,6 млн грн.

З них 7,6 млрд грн - на інвестиційні цілі, 34,51 млрд грн - як антикризові кредити та 21,43 млрд грн - на рефінансування попередньо отриманих кредитів.

У Мінфіні зауважиди, що на програми «Доступні кредити 5-7-9%» та "Доступна іпотека 7%" у проєкті державного бюджету-2022 передбачено 3 млрд грн. Це дозволить надати підтримку для розвитку ще 20 тис. підприємцям.

Держпрограма «Доступні кредити 5-7-9%» постійно доповнюється додатковими стимулюючими заходами. У вересні цього року підприємці Львівщини, які здійснили інвестиції та створили робочі місця за програмою, повністю звільняються від сплати відсотків завдяки Спільній програмі Львівської ОДА та Фонду розвитку підприємництва.

Читайте також: У проєкт бюджету на «Доступні кредити 5-7-9%» заклали 3 мільярди – Мінфін

Як повідомляв Укрінформ, урядова програма "Доступні кредити 5-7-9%" стартувала 1 лютого 2020 року. Надання однієї з трьох можливих ставок за кредитом у межах цієї програми залежить від розміру бізнесу позичальника та терміну його діяльності.

У квітні минулого року Кабінет Міністрів розширив програму "Доступні кредити 5-7-9%" на бізнес із річним доходом у 100 млн грн, тоді як раніше сума обмежувалася 50 млн грн. Також уряд збільшив максимальну суму кредиту за програмою із 2 млн грн до 3 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-