Фонд гарантування анонсує продаж активів Златобанку

Фонд гарантування анонсує продаж активів Златобанку

Укрінформ
На початку жовтня Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виставить на продаж активи АТ "Златобанк" на 7,9 млрд грн; у заставі за кредитами - комерційна і житлова нерухомість, земельні ділянки, транспорт, обладнання. 

Як передає Укрінформ, про це йдеться у прессрелізі Фонду гарантування.

"Фонд гарантування вкладів виставить на продаж активи АТ «ЗЛАТОБАНК», а саме понад 50 прав вимоги та майнових прав за кредитними договорами, укладеними з фізичними особами та суб’єктами господарювання, частина з яких знаходиться в заставі Національного банку України, дебіторську заборгованість та частку корпоративних прав у розмірі 25% у статутному капіталі юридичної особи", - йдеться у повідомленні.

Відкриті електронні торги відбудуться 4 жовтня 2021 року в системі Prozorro.Продажі.

Загальна сума заборгованості за активами становить 7,9 млрд грн. Серед застави за ними – комерційна і житлова нерухомість, розташована в різних регіонах України, земельні ділянки, транспорт, обладнання тощо.

Початкова ціна лоту – 7,9 млрд грн. Торги пройдуть за англійською моделлю аукціону.

Більше інформації про лот та умови участі в аукціоні – на сайті Фонду за посиланням, а також на сайті Prozorro.Продажі – за посиланням.

Кошти від продажу цих активів Фонд спрямує на розрахунки з кредиторами Златобанку.

Як повідомляв Укрінформ, АТ «Златобанк» був визнаний неплатоспроможним рішенням правління Національного банку України від 13 лютого 2015 року. 14 лютого 2015 року в банку запроваджено тимчасову адміністрацію та призначено уповноважену особу Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Господарський суд Києва 19 червня 2019 року порушив провадження у справі про банкрутство АТ "Златобанк" за заявою кредитора банку. Національний банк оскаржив це рішення суду, адже скасування в судовому порядку рішення про визнання неплатоспроможним та ліквідацію АТ "Златобанк" жодним чином не позбавляє його статусу банку.

Читайте також: Суд задовольнив скаргу НБУ щодо банкрутства Златобанку

Північний апеляційний господарський суд 14 січня 2021 року задовольнив апеляційну скаргу Національного банку та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО), скасувавши рішення суду першої інстанції. Фонд гарантування із 19 березня поновив виплати гарантованого відшкодування вкладникам Златобанку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-