ДБР цьогоріч скерувало до суду матеріали про збитки держбюджету на ₴98 мільйонів

ДБР цьогоріч скерувало до суду матеріали про збитки держбюджету на ₴98 мільйонів

Інфографіка
Укрінформ
Державне бюро розслідувань з початку року направило до суду матеріали справ про збитки державному бюджету на 98 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДБР.

"Тільки з початку року за результатами розслідувань ДБР розмір встановлених збитків у направлених до суду кримінальних провадженнях щодо порушень у бюджетній сфері становить 98 млн гривень. Найбільші збитки зафіксовані у Києві – понад 30 млн грн, Вінницькій області – 19 млн грн, на Дніпропетровщині – 11,7 млн грн, Донецькій області – 11,5 млн грн. Найближчим часом до суду буде направлено ще ряд резонансних справ на сотні мільйонів гривень", - ідеться у повідомленні.

З початку року працівники ДБР здійснювали розслідування 371 кримінального провадження про порушення у бюджетній сфері. Найбільше з них на Київщині – 79, в Одеській області – 55, у Запорізькій області – 28.

Про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень у бюджетній сфері повідомили 89 особам: 9 митникам, 7 працівникам СБУ, 7 поліцейським, 4 податківцям, 3 прикордонникам, 3 працівникам органів та установ Державної кримінально-виконавчої служби України, 3 працівникам Державної лісової охорони України, 2 працівникам Нацгвардії України, 17 військовослужбовцям, 34 іншим особам.

Найбільше повідомлень про підозру оголошено в Одеській області – 16, Києві – 14, Дніпропетровській області – 13.

За матеріалами ДБР до суду направили 29 обвинувальних актів стосовно 53 осіб щодо кримінальних правопорушень у бюджетній сфері.

"Серед резонансних справ, які розслідували працівники ДБР протягом 8 місяців 2021 року, слід виокремити такі: ДБР викрило дії посадовців КМДА щодо незаконної передачі земельних ділянок у центрі Києва на понад 150 млн гривень, ДБР виявило збитки на майже 3,6 млн гривень під час будівництва діагностичного центру у Києві, на Луганщині ДБР підозрює підполковника поліції у розтраті майна на понад 400 тис. гривень, ДБР підозрює підполковника ЗСУ в підробці накладних на поставку продуктів до військової частини на 900 тис. гривень, у Дніпрі ДБР викрило привласнення 4,5 млн гривень, виділених на утеплення шкіл та дитсадків міста, в Одесі судитимуть підприємців, які привласнили понад 11 млн гривень під час будівництва військових казарм", - сказано в повідомленні.

Читайте також: На двох митницях ДБР викрило корупційні схеми розмитнення вантажівок

Як повідомляв Укрінформ, у вересні слідчі ДБР завершили розслідування стосовно 11 учасників організованої групи, серед яких 2 посадовця Державної фіскальної служби, що налагодили схему ухилення від сплати податків під час експорту волоського горіху до Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-