Фонд гарантування продає пул активів «Родовід банку»

Фонд гарантування продає пул активів «Родовід банку»

Укрінформ
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виставляє на продаж на аукціоні 27 вересня 2021 року пул активів АТ «Родовід банк» за стартовою ціною у 54,6 млн гривень. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Фонду гарантування.

Одним лотом на торги виставлено права вимоги та інші майнові права за 238 кредитними договорами, дебіторська заборгованість фізичних осіб за 10 позиціями та пул нерухомості. Усі активи, включені до складу лоту, попередньо виставлялися на індивідуальні торги, потім продавалися у складі менших пулів, але покупців, охочих їх придбати, не знайшлося.

Майже половина кредитного портфелю (за сумою заборгованості) забезпечена житловою нерухомістю. У забезпеченні ще за третиною договорів (за сумою) перебуває комерційна нерухомість, ще за 16% – земельні ділянки. Загальна заборгованість за договорами сягає 1 546 439 599,01 грн. Відносно 45,3% портфелю (за сумою заборгованості) відкрито виконавче провадження, за 52,8% – судове провадження, ще за 1,9% договорів ведеться досудова робота.

Крім того, до складу лоту включено 6 об’єктів нерухомого майна (квартири у м. Києві) балансовою вартістю 36,7 млн грн. На об’єкти нерухомості накладено обтяження, як-то арешти в кримінальних провадженнях, ухвали про заборону здійснення реєстраційних дій та ін.

Торги пройдуть 27 вересня 2021 року в системі Prozorro.Продажі за голландською моделлю аукціону.

Початкова ціна реалізації - 54 609 938,84 грн. Кошти, отримані від продажу активів неплатоспроможних банків, Фонд спрямовує на розрахунки з їх кредиторами.

Читайте також: Фонд гарантування продає головний офіс «Родовід банку» в центрі Києва

Як повідомляв Укрінформ, Національний банк України 19 грудня 2017 року прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії санаційного банку та ліквідацію Публічного акціонерного товариства «Родовід Банк».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-