В Укрзалізниці розробили заходи для налагодження закупівель важливих матеріалів

В Укрзалізниці розробили заходи для налагодження закупівель важливих матеріалів

Укрінформ
Антикризовий штаб з відновлення сталого функціонування АТ «Укрзалізниця» розробив комплекс заходів для налагодження стабільних закупівель критично важливих матеріалів. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства інфраструктури України у Фейсбуці.

Зазначається, що на своєму першому засіданні Антикризовий штаб розглянув питання зірваного плану закупівель, підготовки фінансового плану на 2022 рік з урахуванням реального стану компанії, встановлення реалістичних і конкретних показників ефективності для членів Наглядової ради Укрзалізниці, а також вирішення проблеми нестабільності кадрового складу правління.

У результаті було прийнято рішення про необхідність укладання довгострокових контрактів з постачальниками критично важливих матеріалів і переходу на прямі договори з виробниками, зокрема дизельного палива. Для цього Мінінфраструктури, «Укрзалізниця», Наглядова рада і центральні органи виконавчої влади повинні будуть доопрацювати єдині правила закупівель.

«Укрзалізниця зараз перебуває у найбільшій за всі роки свого існування кризі. Річний план закупівель, який виконаний тільки на 34,2%, корупція, неефективний менеджмент і затягування реалізації критичних для держави рішень — у результаті, майже вся залізнична інфраструктура зараз у критичному стані», - сказав міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

За його словами, ці фактори впливають на безпеку роботи всієї залізниці, а також перешкоджають реалізації проєктів програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Зокрема, в 2021 році замість 400 км запланованих капремонтів роботи були проведені тільки на 169 кілометрах колій, а планові ремонти були прострочені на третині залізничних колій, що становить 9 тис. км.

Читайте також: Уряд на засіданні планує утворити антикризовий штаб Укрзалізниці

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів 15 вересня 2021 року ухвалив постанову про створення Антикризового штабу з відновлення сталого функціонування АТ «Укрзалізниця», метою якого є врегулювання проблемних питань діяльності залізничного транспорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-