Розмитнити авто можна буде через «Дію»

Розмитнити авто можна буде через «Дію»

Укрінформ
Уряд дав старт реалізації експериментального проекту митного оформлення транспортних засобів за допомогою застосунку й порталу "Дія".

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідну постанову уряд ухвалив на засіданні 15 вересня.

Згідно з текстом пояснювальної записки до постанови, експеримент передбачає, що митне оформлення транспортного засобу, який класифікується за товарною позицією 8703 згідно з УКТ ЗЕД, можна буде здійснити шляхом подання в усній формі попередньої митної декларації, загальної декларації прибуття та/або митної декларації (чи документа, що її замінює). Крім цього, запроваджується можливість подання всіх необхідних для митного оформлення документів в електронній формі через портал або застосунок «Дія». В постанові також визначено вичерпний перелік документів, який можна буде подати для оформлення через «Дію». 

Читайте також: Держмитслужба виявила порушень правил на 1,76 мільярда гривень

Разом з цим, проєктом передбачено, що всі необхідні митні платежі будуть нараховуватися в автоматичному режимі з використанням «Дії», або через банківські установи чи електронні платіжні системи. Такі платежі мають бути сплачені протягом 10 календарних днів із дня формування та надсилання відповідного повідомлення з реквізитами. Митне оформлення транспортного засобу буде завершене в автоматичному режимі.

Як повідомлялося, згідно з УКТ ЗЕД, до коду 8703 відносяться автомобілі легкові та інші моторні транспортні засоби, призначені головним чином для перевезення людей (крім тих, що призначені для перевезення 10 осіб і більше), включно з вантажно-пасажирськими автомобілями-фургонами та гоночними автомобілями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-