165 тисяч кубів газу на добу: в Полтавській області пробурили нову свердловину

165 тисяч кубів газу на добу: в Полтавській області пробурили нову свердловину

Укрінформ
Компанія "Укргазвидобування" пробурила нову розвідувальну свердловину глибиною 6,2 км на Комишнянському родовищі в Полтавській області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Укргазвидобування

"АТ "Укргазвидобування" пробурило нову розвідувальну свердловину глибиною 6 200 м на Комишнянському родовищі в Полтавській області. Добові показники видобутку становлять 165 тис. кубометрів газу", - йдеться у повідомленні.

Спорудження свердловини відбувалося за результатами проведеної 3D-сейсміки, завдяки якій вдалося деталізувати геологічну будову Комишнянського родовища. Після буріння у свердловині провели геофізичні дослідження та виділили низку перспективних нафтогазоносних пластів. Під час випробування нового горизонту, який раніше не було розкрито жодною з пробурених свердловин, промисловий приплив газу сягав до 200 тис. кубометрів на добу.

Зазначається, що у 2020-2021 роках Укргазвидобування запустило Комишнянському на родовищі кілька успішних надглибоких експлуатаційних свердловин, на одній із них провели гідравлічний розрив пласта на глибині 6 000 м. Ці свердловини вже забезпечили запаси на близько 3 млрд кубометрів газу.

Читайте також: Видобуток газу: в Україні запустили нову розвідувальну свердловину

Загалом Укргазвидобування планує наростити запаси газу до 30 млрд кубометрів на Шебелинському, Краснокутському, Східно-Семенцівському, Комишнянському та інших родовищах за рахунок інтенсифікації геологічних досліджень і пошуково-розвідувального буріння.

Як повідомлялося, Укргазвидобування за 8 місяців 2021 року видобуло 9,08 млрд кубометрів природного газу, що на 5% менше порівняно з аналогічним періодом 2020 року. У січні-серпні поточного року компанія сплатила до місцевих бюджетів понад 1 млрд грн рентних платежів.

АТ "Укргазвидобування" – 100% дочірнє підприємство НАК "Нафтогаз України".

Фото: ugv.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-