До Ради передають 50 тисяч підписів українців за відставку голови НБУ

До Ради передають 50 тисяч підписів українців за відставку голови НБУ

Фото
Укрінформ
Представники громадської організації «Демократична сокира» зібрали 50 000 підписів українців за відставку голови Нацбанку Кирила Шевченка і принесли їх спочатку під будівлю НБУ, а потім - до Верховної Ради.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, у яскравому флешмобі в центрі Києва на вулиці Інститутській, де розташовано будівлю НБУ, взяло участь три десятки активістів «Демократичної сокири». Під звуки духових інструментів, з банером «Шевченко, на вихід!» і з надувними кульками, що символізували кількість зібраних підписів, вони пройшли від офісу організації до будівлі НБУ. Там вони символічно розпакували коробки й показали підписи громадян.

ГО «Демократична сокира» звинувачує чинного голову НБУ Кирила Шевченка у нібито причетності до виведення 40 мільйонів доларів вкладників Терра Банку, який він очолював перед призначенням головою НБУ.

«Ми зібрали понад 50 тисяч листів від громадян України зі зверненням до Верховної Ради і її голови пана Разумкова з вимогою ініціювати офіційне розслідування діяльності Шевченка та відсторонити його від обов'язків голови Нацбанку», - заявив лідер «Демократичної сокири» Юрій Гудименко, розпаковуючи коробки з підписами.

Одразу після цього учасники акції відправилися до Верховної Ради, щоб передати туди зібрані підписи-звернення.

Акція партії «Демократична Сокира» «Шевченко, на вихід!» / Фото: Євген Котенко, Укрінформ

Будівлю Нацбанку під час акції охороняло півтора десятка бійців Нацгвардії. Акція відбулася без ексцесів.

Читайте також: До санкційного списку США у справі «плівок Деркача» слід додати ще шістьох осіб - активісти

«Демократична сокира» - українська політична партія та громадська організація, заснована 2018 року, позиціонує себе як праволіберальний рух і неприбуткова організація.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-