Від прохань до погроз: Носов розповів про лобі під час «оборонних» тендерів

Від прохань до погроз: Носов розповів про лобі під час «оборонних» тендерів

Укрінформ
Під час тендерів із закупівлі озброєння та військової техніки лобіювання інтересів приватних виробників відчувається дуже сильно.

Про це в інтерв’ю Укрінформу сказав заступник міністра оборони, член наглядової ради Укроборонпрому Олександр Носов.

“Лобі приватних виробників відчувається дуже сильно. Від прохань до погроз. Від порад тих, хто навколо, «обов’язково з кимось зустрітися, тому що це дуже потрібно обороні», до висновків «аналітиків» про те, скільки і чого на озброєнні Збройних сил, як воно застосовується, як має, і що всі в МО дурні, а ось є певні люди, які все знають”, - зазначив він.

За словами заступника міністра оборони, він це розумів і стикався з такою ситуацією і раніше, “коли через тебе намагаються вплинути на людину, що безпосередньо приймає рішення”, і звик говорити «ні» навіть знайомим”.

Читайте також: Приватні виробники не здатні масово випускати важкі бойові машини - заступник глави МОУ

Носов зазначив, що представникам комерційних структур заборонено вхід у Міністерство оборони без письмового пояснення мети приходу, натомість працює єдине інформаційне вікно. А для розв'язання поточних питань з радою директорів Укроборонпрому визначено групу з керівників підпорядкованих органів управління та науково-дослідних інститутів, які проводять онлайн спільні наради за графіком, додав він.

“За три з гаком тижні на посаді заступника міністра я прийняв особисто тільки п’ять директорів державних підприємств, і всі вони без виключення боржники перед Міноборони, всі не виконали свої зобов’язання вчасно, всім загрожують штрафні санкції, пені, досудові та судові провадження”, - сказав заступник міністра.

Як повідомлялося, Олександра Носова було призначено до наглядової ради концерну “Укроборонпром” у травні, а в серпні він став заступником міністра оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-