МАГАТЕ інспектує Запорізьку атомну електростанцію

МАГАТЕ інспектує Запорізьку атомну електростанцію

Укрінформ
Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) з 6 по 11 вересня 2021 року проводить планову інспекцію на Запорізькій атомній електростанції, під час якої перевірить сухе сховище відпрацьованого ядерного палива на наявність незаявленого ядерного матеріалу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НАЕК «Енергоатом».

«Енергоатом дотримується політики всебічної відкритості у питаннях безпеки експлуатації ядерних енергоблоків, задля чого плідно співпрацює з Міжнародним агентством з атомної енергії (МАГАТЕ). За цілковитої підтримки компанії МАГАТЕ здійснює планові інспекції українських атомних електростанцій, головною метою яких є перевірка на предмет відсутності незаявленого ядерного матеріалу. 6 вересня інспектори агентства розпочали чергову планову інспекцію на Запорізькій АЕС, а саме сухого сховища відпрацьованого ядерного палива (ССВЯП)», - йдеться у повідомленні.

Інспектори МАГАТЕ перевірять фактично наявну кількість ядерних матеріалів на майданчику ССВЯП, інформацію про конструкцію установки, документацію по ядерних матеріалах.

Читайте також: Другий енергоблок Запорізької АЕС вивели у плановий ремонт

Зазначається, що інспекція проходить в рамках міжнародної угоди між Україною та МАГАТЕ для виконання договору щодо нерозповсюдження ядерної зброї.

Триватиме перевірка до 11 вересня.

Як повідомлялося, у липні інспекція МАГАТЕ перевіряла енергоблок №6 та сухе сховище відпрацьованого ядерного палива на Запорізькій АЕС.

Читайте також: Росія свідомо перешкоджає роботі МАГАТЕ на окупованих територіях - Кравчук

Запорізька АЕС – найбільший енергетичний об'єкт в Україні з встановленою потужністю 6000 МВт. Перший енергоблок був введений в експлуатацію у 1984 році, другий – в 1985 р., третій – у 1986-му, четвертий – у 1987-му, п'ятий – у 1989-му, шостий – у 1995 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-