Переворот у Гвінеї спричинив зростання цін на алюміній у світі

Переворот у Гвінеї спричинив зростання цін на алюміній у світі

Укрінформ
Алюміній подорожчав до найбільшої позначки протягом десятиліття на тлі перевороту у Гвінеї через побоювання перебоїв у поставках.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція та Reuters.

Усунення від влади президента Гвінеї Альфи Конде військовими спонукало до зростання ціни на алюміній до найвищої позначки протягом десятиріччя, внаслідок чого акції виробників алюмінію Norsk Hydro (NHY.OL) та Rusal (RUAL.MM) зросли.

Як зазначається, ціни на алюміній на Лондонській біржі металів зросли на 1,8% до 2 775 доларів за тонну, найвищого рівня з травня 2011 року.

Гвінея - другий за величиною у світі виробник сировини, що переробляється на речовину, котра використовується для виготовлення алюмінію, і є провідним постачальником цієї сировини до Китаю.

Читайте також: Спецпризначенці заявили про арешт президента Гвінеї

Як передавав Укрінформ, цієї неділі зранку сталася стрілянина поблизу президентського палацу у столиці Гвінеї. За словами свідків, було чути автоматні черги.

Як відомо, проти президента Конде в Гвінеї постійно наростало невдоволення після того, як він минулого року добився переобрання на третій поспіль термін на президентській посаді.

Такий крок викликав бурхливі вуличні демонстрації, а опозиція заявила про десятки вбитих.

Читайте також: Біля палацу президента Гвінеї сталася стрілянина

Конде прийшов до влади в 2010 році на перших демократичних виборах у країні після здобуття незалежності від Франції 1958 року. Багато хто вірив, що його президентство стане чимось новим для багатої корисними копалинами країни, яка десятиліттями знаходилася під корумпованим авторитарним правлінням.

Проте опоненти вважають, що він не зміг покращити життя гвінейців, більшість з яких живуть у злиднях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-