Укртрансгаз побудує за євростандартами пункти виміру газу на дев’яти сховищах

Укртрансгаз побудує за євростандартами пункти виміру газу на дев’яти сховищах

Укрінформ
Оператор газосховищ України розпочинає реалізацію масштабного проєкту з будівництва пунктів виміру газу на дев’яти підземних сховищах газу (ПСГ), загальний бюджет робіт сягає 1,4 млрд грн (без ПДВ), термін виконання до 2025 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Укртрансгазу.

"Проєктні роботи вже розпочалися на трьох газосховищах: Більче-Волицько-Угерському, Дашавському та Пролетарському", - йдеться у повідомленні.

На Більче-Волицько-Угерському газосховищі, де будівництво вузла обліку передбачає один із найбільших бюджетів ‒ 449 млн грн (без ПДВ) ‒ триває розробка техніко-економічного обґрунтування. Проєкт буде реалізовано до кінця 2023 року.

"Сучасний комерційний вузол обліку забезпечить якісне вимірювання газу, в тому числі в енергетичних одиницях та відповідно до чинних європейських стандартів, дасть змогу проводити аналіз палива, що відбирається чи закачується до ПСГ, та автоматизує процес обліку всіх необхідних показників", - роз'яснили у компанії.

В Укртрансгазі зауважили, що проєкт дозволить виконати вимоги Кодексу газосховищ та Кодексу ГТС, відповідно до яких точки розмежування двох операторів після завершення анбандлінгу повинні бути обладнані такими вузлами обліку.

Будівництво пункту виміру витрат газу на Більче-Волиці входить до десятирічного плану розвитку Оператора газосховищ, затвердженого НКРЕКП.

Т.в.о. генерального директора Укртрансгазу Сергій Перелома зазначив, що перехід на облік газу в енергетичних одиницях є невід’ємним елементом європейської інтеграції газового ринку України.

"Уже кілька місяців Оператор газосховищ України забезпечує такий облік для власних замовників послуг і водночас готується до запровадження нової системи на державному рівні. Будівництво нового пункту виміру газу на найбільшому ПСГ України, який у перспективі забезпечить облік газу в енергоодиницях, - важливий елемент цієї роботи та черговий крок у європейській інтеграції газового ринку нашої країни», - сказав Перелома.

Читайте також: Укртрансгаз інвестує ₴800 мільйонів у підготовку до опалювального сезону

Як повідомляв Укрінформ, на Більче-Волицько-Угерському газосховищі триває підготовка до реконструкції компресорного цеху №4 дотискувальної компресорної станції «Більче-Волиця». Проєкт вартістю 890 млн грн реалізуватимуть до кінця 2024 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-