Lindsay та Cargill готові підтримати іригаційну реформу в Україні – Лещенко

Lindsay та Cargill готові підтримати іригаційну реформу в Україні – Лещенко

Фото
Укрінформ
Американські компанії Lindsay та Cargill сприятимуть у проведенні іригаційної реформи в Україні.

Як передає Укрінформ, про це написав у Фейсбуці міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко за підсумками зустрічі з представниками американського бізнесу під час візиту до США президента та урядової команди.

"Зустрічалися з провідними представниками американського бізнесу, які працюють зокрема і в аграрному секторі. На зустрічі були присутні аграрні компанії-гіганти Lindsay та Cargill. Обидві компанії наголосили на важливості проведення іригаційної реформи в Україні та підтвердили своє бажання сприяти в реалізації відповідного проєкту, бо вбачають у ньому стратегічну перспективу на роки", - зазначив міністр.

За його словами, ці компанії відзначилися глобальним інвестуванням в агросектор.

"Було приємно почути від таких масштабних компаній схвальні відгуки про успішність реалізації земельної реформи, збільшення продуктивності в с/г, а також ефективне відшкодування ПДВ в автоматичному режимі", – розповів Роман Лещенко.

Читайте також: Зеленський запропонував Світовому банку долучитися до трансформації України

Як повідомляв Укрінформ, за словами міністра агрополітики Романа Лещенка, Україна потребує масштабної іригаційної реформи та відновлення зрошення на більш як 2 млн га земель сільськогосподарського призначення. З цією метою буде створено національного оператора, який управлятиме магістральними каналами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-