Наблизить Україну до безвуглецевої енергетики: Westinghouse про Меморандум з Енергоатомом

Наблизить Україну до безвуглецевої енергетики: Westinghouse про Меморандум з Енергоатомом

Укрінформ
Підписаний Меморандум про будівництво нових енергоблоків між НАЕК «Енергоатом» та Westinghouse – це важливий крок до наближення майбутнього України з безвуглецевою енергетикою.

Таку думку висловив президент та головний виконавчий директор компанії Westinghouse Патрік Фрагман, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу «Енергоатому».

«Компанія Westinghouse пишається тим, що надає підтримку існуючому парку діючих українських АЕС, постачаючи свої паливо та послуги, найкращі в галузі. Ця угода ще сильніше зміцнює наші перевірені часом партнерські стосунки з Енергоатомом», - сказав керівник американської компанії.

За його словами, підписання документа – це важливий крок до наближення майбутнього України з безвуглецевою енергетикою шляхом застосування провідного світового ядерного реактора для задоволення довгострокових потреб.

Примітно, що технологія AP1000, за якою і планується будівництво нових енергоблоків, єдина з технологій реакторів покоління III +, ліцензована Комісією з ядерного регулювання США й у кількох країнах Європи та Азії.

Чотири блоки AP1000, які вже працюють у Китаї, встановлюють рекорди за експлуатаційними характеристиками – тривалістю планово-попереджувальних ремонтів при введенні в експлуатацію й перевантажуванні палива, а також за коефіцієнтом використання встановленої потужності.

Як повідомлялося, 31 серпня ДП НАЕК "Енергоатом” та американська компанія Westinghouse підписали меморандум про будівництво енергоблоку Хмельницької АЕС як пілотного проєкту, а у подальшому - ще чотирьох блоків загальною вартістю до 30 млрд доларів США.

Читайте також: Енергоатом і Westinghouse підписали меморандум про будівництво блоків для АЕС

У червні цього року Енергоатом та Westinghouse підписали контракт на розробку і надання ліцензійної документації на паливні збірки ВВР-440 для енергоблока №2 Рівненської атомної електростанції.

У вересні 2020 року Енергоатом та Westinghouse підписали новий контракт на постачання в Україну палива для реакторів типу ВВЕР-440.

Westinghouse Electric Company є світовим лідером в ядерній енергетичній галузі й провідним постачальником продукції та технологій для енергокомпаній по всьому світу. Westinghouse побудувала перший у світі промисловий реактор із водою під тиском – у 1957 році на АЕС Шиппінгпорт (Shippingport Atomic Power Station) у штаті Пенсильванія, США. Сьогодні в основі приблизно половини діючих атомних станцій світу лежить технологія компанії Westinghouse.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-