За програмою «Енергодім» реалізується 570 проєктів модернізації

За програмою «Енергодім» реалізується 570 проєктів модернізації

Інфографіка
Укрінформ
В Україні станом на 28 серпня 2021 року до проєктної, імплементаційної або завершальних стадій перейшли 570 проєктів енергомодернізації будинків за програмою “Енергодім”. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Фонд енергоефективності у Фейсбуці.

Зазначається, що загальна вартість 570 проєктів енергомодернізації будинків становить близько 4,9 млрд грн, з них за пакетом А “Легкий” – 167,3 млн грн, за пакетом Б “Комплексний” - близько 4,7 млрд грн. Водночас, 60 ОСББ, які повністю або частково завершили роботи за проєктами, подали заявки на верифікацію.

Загалом на 28 серпня Фонд енергоефективності отримав та зареєстрував 746 заявок від ОСББ на участь у програмі "Енергодім": за пакетом А "Легкий" - 142, за пакетом Б "Комплексний" - 604. Загальна вартість поданих до програми енергоощадних проєктів становить 5,984 млрд грн, а орієнтовна сума грантів, що їх отримають ОСББ, становитиме 3,827 млрд гривень.

За кількістю поданих заявок лідирують Волинська (138 заявок), Львівська (93 заявки) та Миколаївська (62 заявки) області.

Загалом уже 67,7 тис. сімей стали учасниками програми “Енергодім”. Економія енергії у разі реалізації всіх проєктів оцінюється у 322,891 млн кВт-год/рік, або 431,06 млн грн/рік.

Читайте також: Мінрегіон запустив Платформу енергоефективності

Як повідомляв Укрінформ, прийом заявок від ОСББ на участь у програмі з енергомодернізації багатоквартирних будинків “Енергодім” від Фонду енергоефективності розпочався 3 вересня 2019 року. Програма передбачає часткове відшкодування витрат на заходи з енергоефективності у розмірі 40% вартості прийнятних заходів/робіт для пакета «Легкий» та 50% - для пакета «Комплексний».

Із 2 серпня 2021 року Фонд енергоефективності розпочав прийом заявок ОСББ на участь у програмі “Енергодім” в онлайн-форматі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-