Укрпошта повністю переходить на прийом електронних паспортів

Укрпошта повністю переходить на прийом електронних паспортів

Укрінформ
АТ "Укрпошта" з метою верифікації чи ідентифікації клієнтів для проведення усіх операцій з 28 серпня буде приймати е-паспорти в мобільному застосунку «Дія».

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Укрпошти.

Раніше Укрпошта приймала е-документи в «Дії» лише для видачі відправлень та грошових переказів. Віднині клієнт може засвідчити особу за допомогою е-паспорта або е-паспорта для виїзду за кордон у мобільному застосунку «Дія» при отриманні поштових відправлень, оформленні чи отриманні поштових переказів, сплаті платежів, отриманні пенсій та грошової допомоги у відділеннях Укрпошти.

«Верифікація клієнта шляхом зчитування індивідуального цифрового штрихкоду з мобільного застосунку стала можлива завдяки тому, що Укрпошта долучилася до Інтегрованої системи електронної ідентифікації. Для нас це не лише історія про покращення клієнтського досвіду, це про глобальну трансформацію Укрпошти і про те, що ми вже пропонуємо клієнтам у кожному населеному пункті країни зручні і сучасні рішення», - прокоментував заступник генерального директора Укрпошти з розвитку мережі Дмитро Поліщук.

"З 28 серпня скористатися е-документами в мобільному застосунку «Дія» можна буде також для отримання пенсій чи грошових виплат через Укрпошту. У разі здійснення виплати на загальну суму від 30 тис. грн клієнту надається для заповнення опитувальник", - деталізували в компанії.

В Укрпошті зауважили, що відповідно до закону про фінансовий моніторинг, при видачі міжнародних грошових переказів на суму до 30 тис. грн, прийманні або виплаті грошових переказів у межах України на суму від 5 тис. грн і більше, а також у разі приймання/виплати одного або кількох переказів післяплати на загальну суму від 5 тис. грн, працівник поштового відділення має запросити у клієнта паперові оригінали документів, що містять ідентифікаційні дані документа клієнта, з метою створення паперової копії.

При проведенні операції на загальну суму від 30 тис. грн клієнту додатково надається для заповнення опитувальник.

У випадку приймання переказу на суму 400 тис. грн або більше до опитувальника необхідно додати копії документів, що підтверджують джерела походження коштів.

Читайте також: Укрпошта у І півріччі збільшила чистий дохід на мільярд гривень

Як повідомлялося, у жовтні 2020 року Укрпошта, Міністерство цифрової трансформації та Міністерство інфраструктури уклали тристоронній меморандум про спільні дії у рамках цифрової трансформації, розвитку цифрової інфраструктури, оптимізації надання адміністративних послуг та послуг пошового зв’язку. З того часу Укрпошта системно впроваджувала використання е-документів для оформлення послуг у відділеннях поштового зв’язку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-